15окт/120

Два екипа от симултанни преводачи на „Форум“ участваха на бизнес семинар по бюджетиране на „Оргахим“ АД

kabinkov prevod 2

На 10, 11 и 12 октомври 2012г., два екипа от симултанни  преводачи на Форум чуждоезикови услуги, участваха в Бизнес семинар по Финансово планиране и бюджетиране за служителите на Оргахим АД .

Симултанният превод от английски на румънски бе осигурен от екип от двама румънски преводачи, а симултанният превод от английски на български от двама български преводача, в чието дълго портфолио е запечатан дългогодишния стаж като конферентни преводачи на официални визити, конференции, срещи, телефонни разговори, интервюта с президенти, посланици, дипломати и представители на министерства, съдилища и бизнес компании от целия свят.

Сумултанният превод се използва за големи събития с международно участие. Преводачът предава посланието почти едновременно с говорещия, с фазова разлика от няколко секунди. Преводът се извършва в шумоизолирана кабина, в екип от двама или трима преводачи. Заради високото ниво на концентрация, което се изисква преводачите се сменят на всеки 15-30 минути. Превеждат чрез специализиран преводачески пулт, микрофон и слушалки, а аудиторията слуша превода чрез приемници със слушалки. Освен екип от симултанни преводачи за Вашето събитие, можем да осигурим и преводаческото оборудване: кабини, приемници, микрофони и др.

Препоръчваме Ви достатъчно предварително да предоставите на преводачите ни основна информация, презентации и други материали за събитието, за да могат да се подготвят адекватно за участието си. Също така е добре да направите заявка за симултанен превод 10-15 дни предварително, тъй като е необходимо време за осигуряване на най-подходящия екип от симултанни преводачи за Вашето събитие.

Ето и няколко снимки от бизнес семинара на Оргахим АД, на който участваха нашите екипи от румънско-английски и английско-български преводачи.


Симултанен (кабинков) превод от английски на български език

Симултанен (кабинков) превод от английски на румънски език


Така изглежда част от преводаческото оборудване (пулт, кабинки, слушалки, микрофони и приемници)

А ето ги и част от гостите на семинара и служители на Оргахим АД, които ни се довериха.

Благодарим им!

Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Оставете коментар

Все още няма връзки за обратно следене.