3яну/130

Защо да учите немски език?

Germany-football-fan

1. Учите немски, за да общувате с цяла Европа

Ако владеете немски език, можете да се свържете с 120 милиона души по целия свят, ползващи го като майчин или първи чужд език.

• Немският е трети по популярност език в световен мащаб и втори по популярност в Европа и Япония, след английския.

• 83 милионното население на Германия я прави най-населената държава в Европа.

• Немският език е официален и за Австрия, Швейцария, Люксембург и Лехтенщайн, както и значителна част от населението на Северна Италия, Източна Белгия, Холандия, Дания, както и други части от Европа.

2. Учите немски, защото търсите нови бизнес възможности

Германия има третата по големина икономика в света и е икономически двигател на Европейския съюз. И не забравяйте, че Швейцария, друга немскоговоряща страна, има един от най-високите стандарти на живот в света. Японците, които са 2-рата по мощ икономика в световен мащаб, разбират предимствата от владеенето на немски език: 68% от японските ученици изучават немски език.

3. Учите немски, защото имате интерес към иновациите

От печатната преса на Гутенберг до откриването на електромагнитни вълни на Херц, от създаването на химиотерапия от Ерлих до теорията на относителността на Айнщайн, от създаването на MP3 музикалния цифров формат на Бранденбург, и по време на цялата си история германците са се доказали отново и отново като велики новатори.

Тази тенденция продължава и до днес.

Според статистиката:

• 4 на всеки 10 от най-големите компании в областта на иновациите се намират в Германия

• 12,7% от световните заявки за патенти принадлежат на Германия, с което се нарежда на трето място.

• две трети от световните водещи международни специализирани панаири се провеждат в Германия.

4. Учите немски, защото сте в туристическия бизнес или обичате да пътувате

Германците са много продуктивни, и съответно знаят как да се забавляват също толкова добре, колкото и работят. С добрите си доходи и средно 6-седмичен годишен отпуск, имат време и средства за пътуване, ... и го правят! Ако Вие обичате пътешествията, със сигурност ще срещнете германци, където и да отидете.

• През 2007 г. те са похарчили рекордните 91 милиарда евро за пътувания в чужбина.

• Германците особено ценят топлия средиземноморски климат на Испания, Италия, Турция и Гърция. България е се нарежда на 5-то място в най-предпочитани дестинации за германците.

• Близо 1 000 000 немски туристи са посетили България през 2010г., което ги нарежда на челно място по посещаемост, заедно с румънците и руснаците. Най-популярните дестинации в България за германците са черноморските и балнеолечебните ни курорти за профилактика и рехабилитация.

• Германските туристи носят добри доходи на българските туристически агенции, туроператори, хотели, авиокомпании и агенции за коли под наем, които може да комуникира с тях на родния им език.

5. Учите немски, за да дадете тласък на професионалното си развитие

Ако търсите работа където и да било в Европа, дори и в България, владеенето на немски може да ви даде голямо предимство.

• При кандидатстване за студентски и квалификационни програми, в много университети се изисква или препоръчва владеенето на немският език.

• Владеенето на немски дава на учениците и студентите достъп до важни изследвания в книги и професионални издания на немски език.

• Годишно Германия спонсорира над 60,000 участници в програми за международен обмен за академичен опит, 50% от които са чужденци. Макар да насърчават иновациите и изследванията в собствената си страна, германците оценяват и необходимостта от международно сътрудничество и обмен на опит за утвърждаване на успехите си като световни лидери …

6. Учите немски, за да се насладите на световното изкуството и култура

Германците имат значително въздействали върху световната белетристика, философия, психология, наука, изкуство и архитектура.

• Една на всеки 10 книги в света се публикува на немски език.

• Като креативни изследователи и учени, немците издават приблизително 80 000 нови заглавия всяка година. Единствените пазари, които издават повече книги годишно са китайските и английските издателства. По брой издадени книги, Мюнхен е втори в света след Ню Йорк.

• Малък процент от немските книги са преведени на други езици (например приблизително 10% на корейски и китайски, едва 5% на английски).

• Владеенето на немски език Ви отваря вратите към трудовете на велики немските автори в техния оригинален език и пълното усвояване на културата, от която произлизат.

7. Немският не е толкова сложен, колкото си мислите

Ако вече знаете английски, то тогава вие имате предимство в изучаването на немски език. Защото и модерният немски и модерният английски са част от германската езикова група. Двата езика имат много сходства в лексиката и граматиката.

Ако разберете нещо от това …Meine Schwester hat braunes Haar. Sie ist intelligent. Sie studiert Medizin in Berlin. Sie kann gut singen... значи вече знаете малко немски!

В допълнение, немските думи се изписват и изговарят фонетично. Веднъж след като научите системата на звуковете, вече ще ви е лесно да предскажете как ще се запише казаната дума и как написаната дума ще се произнесе.

==========================================================
NOTA BENE
==========================================================

Искате да започнете да изучавате немски език или вече сте започнали, но се нуждаете от подкрепата и напътствията на преподавател?! Препоръчваме ви да се запознаете с нашите курсове по немски език! Ако вече сте взели решение да изучавате немски език, запазете си място за следващия курс още сега!

--

Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Оставете коментар

Все още няма връзки за обратно следене.