3яну/130

Защо да учите испански език?

Spanish fan

1. Учите испански, за да общувате с 350 милиона испаноговорящи по целия свят

Испански език се говори от приблизително 350 милиона души по целия свят, и понастоящем се нарежда на 4-то място сред най-говоримите езици. Испанският език се говори предимно в: Испания, САЩ, Венецуела, Аржентина, Чили, Екваториална Гвинея, Филипините, Гватемала, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика, Еквадор, Перу, Мексико, Куба, Доминиканска Република, Пуерто Рико, Панама, Колумбия, Боливия, Парагвай и Уругвай.

2. Учите испански, за да завоювате нови светове

Ако някога сте мечтали да посетите далечни, екзотични, тропически места, можете да откриете безброй испаноговорящи страни, които отговорят на това описание. Познаването на езика на страните, които посещавате, биха ви позволили да се докоснете до местната култура и обичаи по начин, по който не биха могли незнаещите испански. Ако сте си направили труда да научите испански език дори мъничко преди пътуване, ще ви помогне да общувате по-добре, особено като се има предвид, че повечето испаноговорящи не разбират и не говорят английски.

3. Учите испански, за да увеличите шансовете си за получаване на желаната работа

Знаете втори език? Чудесно, нает сте! Ако сте доказали, че сте способен служител, с подходящите знания и умения за съответната длъжност И говорите чужд език като например испански, много по-вероятно е да получите работата, отколкото ако знаете само един език.

4. Учите испански, за да усвоите по-добре родния си език

Испанският език е от групата на романските езици. Неговите корени произлизат основно от латинския, езикът на Римляните .

Познаването и разбирането на думи от латински произход е особено полезно в някои професии в областта на науката, медицината, правото, и много други области в които има специализирана терминология, той като многовековната римска империя е оставила траен езиков отпечатък в тези и други съвременни научни и професионални области.

-------------------

5. Учите испански, за да се подготвите за обучение в чужбина

Много гимназии, колежи и университети предлагат възможности за обучение в чужбина. Често, преди започване на същинската програма за обучение, се изисква преминаване през подготвителен езиков курс. Без тази първа стъпка, можете да изпуснете едно от най-вълнуващи изживявания през целия ви живот. Какво би било по-прекрасно от това да живеете, дишате и използвате новите си познания по езика, от това действително да ги използвате в една от многото испаноговорящи държави?

6. Учите испански, за да оцените испаноговорящата култура

Освен откриването на широк достъп до области на висша култура като изкуство, литература и история, познаването на испанския може да ви помогне да разберете и оцените по-добре културата на испаноговорящия свят. Умението да четете и разбирате автентичния испански език – било то от вестниците и списанията, телевизията, писма или чат приятели, или просто от улицата – наистина ви дава "вътрешно" разбиране на езика и всички негови нюанси.

7. Учите испански, за да си намерите приятели за цял живот

Както повечето хора биха признали, основната цел на езика е да улесни комуникацията между хората. Въпреки това, много хора не осъзнават, че колко и да е трудно изучаването на чужд език, дори плашещо понякога, то отваря много врати към нови и вълнуващи срещи. Представете си всички приятели, които можете да създадете по време на ваканция, обучение в чужбина, чрез общи интереси в музиката или дори в работата!

8. Изучаването на испански, ще Ви помогне да научите следващия език по-лесно

Често, хората изучавали испански и друг език го казват: Чрез усилена работа, постоянство, много практика, следващият чужд език се учи много по-лесно. Изучаването на чужд език развива умствените, социални и културни умения и това ново ниво на съзнание се пренася при изучаването на другия език. Де факто, след като научите испански език, останалите езици от Романската езикова група, като Италиански, Френски, Португалски, и дори древния Латински, ще ви се сторят почти като "братовчеди" на испанския, който вече сте научили!

==========================================================
NOTA BENE

==========================================================

Искате да започнете да изучавате испански език или вече сте започнали, но се нуждаете от подкрепата и напътствията на преподавател?! Препоръчваме ви да се запознаете с нашите курсове по испански език! Ако вече сте взели решение да изучавате испански език, запазете си място за следващия курс още сега!

--

Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Оставете коментар

Все още няма връзки за обратно следене.