3яну/130

Защо да учите английски език?

English fans

1. Учите английски, за да имате достъп до информация

От какво се интересувате? Музика? Наука? Здраве? Спорт? Компютри? Бизнес? Коли? Мотори?

Днешните медии —Интернет, телевизия и преса— дават почти неограничен достъп до информация за вашите любими области. В крайна сметка, живеем в епохата на информационните технологии, нали? Има само един проблем. Преобладаващата част от тази информация е на английски.

2. Учите английски, за да общувате с хора

Наричаме английския „езика на комуникацията”. Защо? Защото изглежда, че всички хора по света са се споразумели да използват английския език за да комуникират помежду си.

• Около 1,500,000,000 хора по света говорят английски. Още 1,000,000,000 го изучават.

• 75% от световната кореспонденция е на английски език.

• Почти всички международни конференции и конкурси се провеждат на английски език.

• Дипломати и политици от всички страни използват английски език за да комуникират помежду си. Английският е основен език на световни организации като ООН, НАТО, ЕС и др.

Чрез английският език може:

• Да се свързвате с хора по целия свят. Да споделяте идеи и мнения в интернет социални мрежи и форуми. Да научите за техния живот и култура.

• Да пътувате по-лесно. Английският език се говори в над 100 страни. Можете свободно да попитате как да стигнете до някъде, да проведете разговор ….

3. Учите английски, за да дадете тласък на кариерното си развитие

Ако искате добра работа в областта на търговията, технологиите или науката, станете от дивана и се заловете с изучаването на Английски език! (Ако вече имате добра работа, започнете да го учите преди да сте я изгубили!)

Владеенето на английски език ще ви позволи да:

• Да добавите в CV то си "отлично владеене на Английски"

• Да придобиете технически познания. Английският е езикът на технологиите, по-специално в компютърните технологии, генетиката и медицината.

• Да бъдете бизнесмен от световна класа. Просто е: Международният бизнес се прави на английски. Така, че ако искате да сте в играта, да осъществите бизнес контакти, да отидете на конференция, да четете международни бизнес вестници и списания и т.н - трябва да владеете английски език.

• Да станете по-добър специалист. Можете да осъществите връзка с учени и специалисти от други страни, да посещавате международни конференции, да посещавате академични центрове в чужбина. Можете да научите за новите научни открития, като четете вестници списания и книги.

• Да използвате компютъра си по-ефективно. Повечето компютърни приложения са на английски, така че ще ги разбирате по-добре.

4. Учите английски, за да се насладите на световното изкуството и култура

Английският ще ви позволи да усетите културата на света, както никой друг език. С добро владеене на английски език, можете да правите невероятни неща:

• Да гледате американски и английски филми в оригинал.

• Да четете велики книги в оригинал. Всяка известна книга е написана или преведена на английски.

• Да се наслаждавате на английска музика. Музиката е много по-хубава, когато разбирате думите.

==========================================================
NOTA BENE
==========================================================

Искате да започнете да изучавате английски език или вече сте започнали, но се нуждаете от подкрепата и напътствията на преподавател?! Препоръчваме ви да се запознаете с нашите курсове по английски език! Ако вече сте взели решение да изучавате английски език, запазете си място за следващия курс още сега!

----------------
Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Оставете коментар

Все още няма връзки за обратно следене.