5яну/130

Защо да учите италиански език?

Italian fan

Повече от 80 милиона хора в Европа говорят италиански - Италия, Сан Марино, Словения, Швейцария, Хърватия и Франция. С това италианският се подрежда едва на 20-то място в класацията за най-говоримите езици в света. Но италианският или по-скоро неговите носители - италианците разполагат с едно съществено предимство - тяхната любов към операта, храната, модата, изкуството и историята, нещата които най-добре ги характеризират. Ако и вие ги обичате, то най-вероятно имате причина да започнете да учите италиански език. Открийте какви може да са вашите причини?

1. Учите италиански, за да се докоснете до италианците и техния южняшки темперамент

Много хора са пленени от типичната за италианците грация, елегантност и учтивост. Южняшкият темперамент на италианците ги определя в очите чужденците като топли, гостоприемни и обичащи почивката и общуването със семейството и приятелите. Празненствата и почивката обикновено се случват около масата в къщи или в ресторанта, където могат да се насладят на традициите на своята кухня. Италианците имат страст към яденото, но и към говоренето. Съвсем тривиален разговор между италианци в повечето случаи прилича на театрална постановка. Както се разхождате по улицата на някое италианско градче или решите да влезете в някое от кафенетата осеяни по всеки ъгъл на типичните за Италия тесни, но колоритни улички, ще забележите италианци от всякакви възрасти да участват в разгорещен спор по всякакви теми от бита - семейство, работа, политика, клюки, храна, вино, спорт и най-вече футбол. Прииска ли ви се вече да си намерите италиански приятели?


2. Учите италиански, защото вашите кариерни или бизнес плановете са свързани с Италия

Много компании в Европа  предпочитат да наемат хора, които говорят италиански като първи или втори чужд език. Освен това, ако планирате реализацията на бизнес проект с италиански партньори, то овладяването на италианския ще е в плюс при директните преговори, без да се налага да наемате преводач.

3. Учите италиански, за да разбирате любимите си оперни композитори и изпълнители

Ако сте любител на италианската операта и искате да разбирате музикалните шедьоври на своите любими оперни композитори и изпълнители, то имате добра причина да научите италиански. От своето изгряване през Бароковата епоха, преминавайки през реформите на Глук и Моцарт през 18 век, и утвърждавайки своята световна репутация в прословутото италианско Белканто и Вердизма през 19 век, италианската опера привлича редица местни и чужди композитори - Джоакино Росини, Гаетано Доницети, Винченцо Белини, Рихард Вагнер, Волфганг Амадеус Моцарт, Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Рихард Щраус, Клаудио Монтеверди и други.

4. Учите италиански, защото вие също мислите, че е най-красивият език на света

И вие ли сте влюбени

в мелодиката на италианския?

Италианският като романски език

е считан за един от най-красивите езици

в света, заради своето благозвучие,

ритъм и интонация.

Ciao!!!

Sono davvero innamorata di Italia...

Mi piace molto, e piu bello paese nel mondo,

adoro la lingua italiana.

Зазвуча ли в ума ви мелодията

на италианската грациозна реч??


5. Учите италиански, за да опознаете многовековното културно-историческо наследство завещано на италианците

Пътуването из Италия е изключително удоволствие. Всичко, за което можете да мечтаете: най-богатата на исторически обекти в Европа държава - автентични римски градове, катедрали, арени, манастири, картини и скулптури на едни от най-великите творци.

Колизеумът в Рим
--------------------
Площадът "Свети Петър" в Рим

''''''''''''''''''''

Фонтанът "Трéви" в Рим
''''''''''

А що се отнася до настоящето - Италия е една от най-атрактивните кулинарни дестинации, с красиви и елегантни хора, и дизайнери от световна величина.

Основните проблеми при пътуването из Италия са, че или няма да имате достатъчно пари за да видите всичко или че все някога трябва да се врънете към реалността и да си тръгнете.

6. Учите италиански, за да се насладите на автентична италианска кухня

Няма друг език, който да има повече думи за храната, приписващи й чудодейни и естетически черти и качества. Много хора казват, че италианската кухня предлага едни от най-атрактивните кулинарни изкушения. Изучаване на италиански ще ви бъде от полза като при самостоятелно използване на италиански рецепти от телевизионни готварски предавания или уеб сайтове, така и в случай че можете да си позволите да се насладите на атмосферата някой автентичен италиански ресторант в Италия.

7. Учите италиански, защото сте запленен от италианското изкуство и мода

Ако сте привлечен от модата, супермоделите и дизайнерите от световна величина, то имайте предвид, че Милано е световната столица на модата.

==========================================================
NOTA BENE
==========================================================

Искате да започнете да изучавате италиански или вече сте започнали, но се нуждаете от подкрепата и напътствията на преподавател?! Препоръчваме ви да се запознаете с нашите курсове по италиански език! Ако вече сте взели решение да изучавате италиански език, запазете си място за следващия курс още сега!

----------------
----------------
Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Оставете коментар

Все още няма връзки за обратно следене.