12яну/130

Топ 5 сред грешките при изучаването на чужд език

Error

Какви са най-честите грешки, които правят изучаващите чужд език и как да ги коригират, за да усвояват чуждия език бързо и лесно?

Ето и топ 5 сред най-често допусканите грешки при изучаването на чужд език:

----

1. Фокусиране върху граматиката.

Това е една от най-често срещаните грешки. Изследванията показват, че в действителност, прекаленото наблягане на изучаването и запомнянето на граматическите правила вреди на усвояването на езика. Защо?

Защото граматика на всеки език е твърде сложна, за да бъде запомнена и използвана логично, а в реална ситуация разговорът протича бързо. Вие не разполагате с достатъчно време, за да помислите и да си спомните точното граматическо правило, което трябва да ползвате в конкретната ситуация.

Лявата половина на мозъка Ви, която отговаря за логическото мислене, просто не може да се справи с тази задача. Трябва да  научите граматиката на даден език интуитивно и несъзнателно, като дете. Можете да направите това като слушате много, правилно използвана граматика на чужд език и мозъка Ви  постепенно и автоматично се научава да използва чуждата граматика правилно.

2. Прибързване при проговарянето на чуждия език.

В най-честия случай курсистите се опитват да проговорят на чужд език, без наистина да са готови за това. В резултат на това повечето обучаващи се започват да говорят на чужд език бавно, неуверено и не особено плавно. Прибързаното проговаряне е огромна грешка. Не насилвайте речта. Съсредоточете се върху слушането и бъдете търпеливи. Говорете, само когато сте готови за това, когато това се случва лесно и естествено. Дотогава - никога не се насилвайте.

3. Използване само на учебници при изучаване на чужд език.

За съжаление, повечето изучаващи чужд език разчитат само на официално издадените учебници при своето обучение.

Когато хората, за които чуждият език е майчин общуват със свои приятели, със семейството или колегите си, те използват неофициален език, който е пълен с идиоми, фразеологични глаголи и жаргон.

За да общувате с носители на езика, не трябва да разчитате само на учебници, трябва да се научите да ползвате неофициалния чужд език, който се ползва в ежедневието.

-----------------

-----------------

4. Да се опитваме да бъдем перфектни

Изучаващите чуждия език често се фокусират върху грешките. Те се притесняват за грешките и старателно се опитват да ги поправят. Допускането на грешки изнервя обучаващите се, които се опитват да говорят перфектно. Никой обаче, не е съвършен. Дори носителите на езика правят грешки и то често. Вие също ще допускате грешки. Вместо да се фокусирате върху негативното, фокусирайте се върху комуникацията.
Вашата цел не е да говорите перфектно, целта ви е да предадете своите идеи, информация и чувства по ясен и разбираем начин. Съсредоточете се върху комуникацията и се фокусирате върху положителното, а това автоматично и своевременно ще коригира грешките, които допускате.

5. Да разчитаме само на школата и преподавателя при изучаването на чужд език

Много често, изучаващите чужд език разчитат изцяло на училището или школата, в която се обучават. Те смятат, че преподавателят и училището или школата са отговорни за техния успех. Това не е вярно. Вие сте тези които носят отговорността за успеха на своето обучение. Добрият преподавател може да помогне, но в крайна сметка, всеки сам трябва да бъде  отговорен за собственото си образование.
Трябва да намерите уроци и материали, които са ефективни. Слушайте и четете на чуждия език всеки ден. Трябва да управлявате емоциите си и да останете мотивирани и енергични. Трябва да бъдете позитивни и оптимистично настроени. Няма преподавател, който да ви накара да учите. Само Вие можете да го направите!

Макар, че тези грешки са много често срещани, добрата новина е, че можете да ги коригирате. Когато спрете да допускате тези грешки, ще промените и начина, по който изучавате чуждия език, ще започнете да учите по-бързо, ще подобрите употребата на чуждия език по време на устна реч, ще се ​​радвате на изучаването на чуждия език.

Успех, ние от ФОРУМ вярваме, че ще се справите!

Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Оставете коментар

Все още няма връзки за обратно следене.