За този блог

Здравейте,

Вие разглеждате фирмения блог на Aгенция за преводи, легализации и езиково обучение „Форум”. Създадохме тази страница с идеята да сме по-близо до Вас – нашите клиенти, партньори и колеги. Тук може да намерите интересни статии и новини, касаещи преводите и легализацията на Вашите документи, полезни насоки за чуждоезиковото обучение, както и любопитни моменти от нашата работа, които оставаха скрити за Вас.

Материалите в този блог са структурирани в три основни категории: Езиково обучение, Новини и събития и Писмени и устни преводи

По този начин бързо и лесно ще намерите необходимата Ви информация.

  • Езиково обучение – чуждоезиковото обучение е една от основните ни дейности. За 8-те години, в които „Форум” е център за чуждоезиково обучение, ние натрупахме голям опит и бихме искали да го споделим с Вас. Изучаването на чужд език е нелека задача и изисква сериозен подход и усилия от двете страни, участващи в процеса – нашите преподаватели и Вие, нашите клиенти. Тук може да прочетете мотивиращи статии за започване на езиков курс, както и полезни съвети, ако вече изучавате или предстои да изучавате чужд език. Пожелаваме Ви успех в начинанието!
  • Новини и събития – в тази категория имаме възможност да Ви се похвалим как се развива „Форум”, по какви проекти работим и кои проекти сме завършили успешно.
  • Писмени и устни преводи – извършването на превод, писмен или устен, не е задача, с която всеки би се справил. Превеждането на текст, официален или неформален, има своите особености, които ако не бъдат спазени се получават редица неточности, свързани с погрешно предаване на посланието. А не това е целта, нали? В този блог ще Ви покажем „обратната страна на монетата” – как Вашите документи и текстове придобиват значение на друг, чужд език. Едва ли вярвате, че това се случва с помощта на магическа пръчица или компютърна програма. Напротив, тук главна роля играе човешкият фактор в лицето на преводача. В тази връзка се обръщаме и към колегите преводачи, четящи нашия блог – разгледайте нашите препоръки, основани на дългогодишния ни опит. Може да почерпите интересни идеи! Ще се радваме да прочетем и Вашите мнения и препоръки под формата на коментари под нашите материали.
Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

Няма все още коментари.


Оставете коментар

Все още няма връзки за обратно следене.